22.03.2021

Чистка вентиляційних каналів в ресторанах

Чистка вентиляційних каналів в ресторанах та кафе повинна працювати стабільно та без збоїв. Від цього безпосередньо залежить мікроклімат в приміщенні. Якщо на кухні, а, тим більше, в залі з’являються сторонні запахи, це ніяк не сприяє відпочинку або роботі. Крім того, для самих працівників ресторану це ризик виникнення головного болю, поганого самопочуття. Непрацююча витяжка на кухні означає появу липкого нальоту на техніці та посуді. Тому, очищення повітропроводів та очищення витяжок повинна проводитись вчасно.

Погано тягне вентиляція: чим це загрожує?

Від неякісно працюючої вентиляції залежить не тільки свіжість повітря в приміщенні. Витяжка на кухні ресторану та в залі – це також й запорука чистоти. Якщо вчасно не очистити витяжку на кухні, всередині воздуховода буде накопичуватися жир, бруд та пил. Результатом цього стане не тільки погана тяга – з’явиться ризик загоряння. Крім того, чистка вентиляційних каналів в ресторанах та кафе проходить регулярні перевірки з боку пожежної інспекції. Якщо стан вентиляційних каналів залишає бажати кращого, заклад отримає штраф та припис усунути проблему. Якщо очищення мангалів та очищення витяжок, вентиляції не проводиться вчасно, це також може стати причиною спалаху захворювань. В жирі, який накопичується на стінках вентиляції, створюються сприятливі умови для розмноження бактерій. Звідти вони легко можуть потрапити в їжу.

Очищення систем вентиляції в ресторанах та кафе: як проводять

Чищення повітропроводів від жиру повинна проводитися не тільки вчасно, але ще й професійно. Тільки такий підхід гарантує якісний результат. Самостійно виконати таку складну процедуру не вийде – як мінімум тому, що у самих працівників немає необхідного обладнання.

Як чистять вентиляційні канали:

  • Все починається з інспекції системи за допомогою кабелю з камерою – з його допомогою можна побачити реальний стан повітропровода, оцінити ступінь забруднення.
  • Підготовка до очищення – з кухні прибирають все начиння, посуд та продукти. Те, що не можна заховати, накривають за допомогою плівки.
  • Знімають жироуловлювач та витяжки (парасолі).
  • На внутрішню поверхню наносять спеціальний засіб з активною речовиною.
  • Повітроводи промивають під тиском.
  • Обробка дезинфікуючим розчином.
Залежно від нальоту та ступеня забрудненості, очищення може проводитися й механічно. Після чищення проводять прибирання місця – кухня готова до подальшої експлуатації. Регулярне чищення допоможе запобігти сторонньому запаху в залі для відвідувачів, а також підтримувати чистоту на кухні, де готуються страви.

ДЕТАЛЬНІШЕ

ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУ

Ми приїжджаємо, оцінюємо обсяг роботи, надаємо кошторис